Welkom bij Marktboulevard.

Meest Populair

8-daagse vliegreis inclusief 3* appartement vertrek in maart prijs VANAF 499,-

Hoe herken je een oplichter op internet.

Een handige checklijst voor iedereen die handelt op markboulevard en zo min mogelijk de kans wil lopen ooit opgelicht te worden. Deze simpele checklijst helpt u  en is te gebruiken wanneer je twijfels hebt over iemand. Neem dan sowieso deze punten even door (zowel voordat je gaat handelen, als tijdens), waarschijnlijk helpt het je een flink eind op weg. Bij twijfels doe dan een melding bij de politie.

 

Bij geen vertrouwen controleer dan de verkopersgegevens ook eens  op deze pagina bij de politie of kijk ook eens op Opgeletinternet.nl

Misbruik vermelding en controleer vooraf bangegevens van de verkoper

Meld het nuhttps://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/controleer-handelspartij.html

 


 

Checklist

1. Een oplichter gebruikt vaak een veel voorkomende voor-en achternaam, zodat het lastig is om erachter te komen met wie je werkelijk te maken hebt. Google daarentegen wel op zijn/haar naam, misschien dat je deze ook op andere soortgelijke websites of forums tegenkomt. Meestal is het dan raak.

2. Een oplichter communiceert meestal slecht; reageert laat op emails, is slordig in zijn/haar taalgebruik, weet niet meer precies wie je bent of welk product er is verkocht.

3. Een oplichter bewerkt emoties van mensen; medelijden opwekken > 'Door privéproblemen kon ik niet eerder reageren', et cetera.

4. Oplichters proberen in het begin vaak een vriendschappelijke band op te bouwen; Waarschijnlijk noemt hij/zij je regelmatig bij jouw naam, krijg je regelmatig verzoeken via PM en krijg je complimenten. Zodra jullie relatie verslechtert, worden zijn/haar berichten zakelijker, brutaler en afstandelijker.

5. Een leugen wordt niet slechts met een paar woorden verteld. Nee, je krijgt een pakwerk met excuses, een lang onsamenhangend verhaal en hij/zij treedt veel in details. Waarom? De leugenaar voelt zich (soms) ongemakkelijk en moet zich geloofwaardig maken. Hij/zij denkt met een lang verhaal je over de streep te kunnen trekken. Hierbij word punt 4 ook weer vermeld: een leugen wordt meestal zakelijk gebracht, waarom zakelijk? In dit geval (vaak is de koper al opgelicht, er dient dus afscheid genomen te worden) wordt gevoel uitgeschakeld om onbehagen te voorkomen. De verkoper en koper zijn geen 'vrienden' meer. Het doel is bereikt of het einddoel is in zicht (!).

6. Oplichters beloven maar al te graag een hele snelle levering.

7. Veel oplichters/leugenaars kunnen met hun charme (gevoel voor humor) mensen over de streep trekken. Jullie zijn zakenmensen, houdt daarom relaties op forums en op het internet ook altijd zakelijk. Hoe saai ook.

8. Oplichters willen nogal eens producten aanbieden voor dumpprijzen. Mensen zijn hier gevoelig voor, het menselijk brein en verstand zeggen dat het niet klopt maar je wilt toch een gokje wagen... Als iets veel te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook gewoon zo. Wees trouwens extra waakzaam wanneer je buitenlandse betalingen moet doen, of een betaling met Paypal.

9. Let op de e-mail adressen. Je komt soms de raarste combinaties tegen. Google op dit mailadres.

10. Op veel fora kan men gebruikmaken van een feedback systeem. Maak hier ook gebruik van! Doe gewoon geen zaken en bedrijf geen handel met iemand die veel negatieve feedbacks heeft gekregen.

11. Een oplichter kickt op macht. Hij/zij weet dat je erin tuimelt en weet ook als enige dat hij/zij een oplichter is. Oplichters doen vaak agressief mee in discussies en laten duidelijk merken dat zij de beste zijn en te vertrouwen zijn. Opvallend: hebben weinig gevoel voor 'normen en waarden', vertonen soms schaamteloos gedrag. Als je grof wordt aangesproken of gekleineerd, dan moeten jouw seinen op oranje springen.

12. Een oplichter is een ster in het verkleinen en bagatelliseren van problemen. "Dat lossen wij na de verkoop wel eventjes op". "Maak je niet ongerust, het komt wel goed joh!". "Dat heb ik over het hoofd gezien". Of: "Niet goed? Geld terug!"

13. Een oplichter heeft zogenaamd een heel team om zich heen staan die voor hem werkt. Zo kan hij makkelijk de schuld afschuiven op een ander, als die al bestaat.

14. Sommige oplichters kunnen heel berouwvol overkomen. Plots heb je te maken met een nederig en hulpeloos persoontje, die maar al te graag zijn leven wil beteren. Tuimel hier niet in, de kans is groot dat je medelijden krijgt (zie punt: 3) en het nog een tijdje aanziet.

15. Ben je ooit wel eens een oplichter tegengekomen die er haast om vroeg om betrapt te worden? Als dit wel het geval is, dan is dit zeker niet bewust zo gedaan. Sommige oplichters doen het liefst alles met de gordijnen dicht, om zo min mogelijk pottenkijkers te krijgen. Kom je een topic tegen waarbij de mogelijkheid om te reageren is uitgeschakeld? Bedenk dan dat je wenkbrauwen hebt en frons ze, voordat je zaken gaat doen. Natuurlijk zijn er veel uitzonderingen.

16. Een betaling naar zijn/haar buitenlandse rekening, een betaling naar de bankrekening van een 'goede vriend of familielid' of een betaling met Paypal zijn opvallende zaken die extra aandacht verdienen. Lees ook punt 8.

17. Als laatste (dit is geen kenmerk): Vertrouw je iets niet, terwijl jij voor jezelf niet goed kunt aangeven wat er precies aan schort? Volg dan gerust je gevoel en intuïtie en doe het niet. Mocht je er achteraf toch naast zitten en heb je een leuke deal laten schieten, dan is het gewoon pech en betekent dit niet het einde van de wereld. Er komen nog voldoende andere kansen! Ben je echter een zeer ondernemend type en neem je graag risico's? Ga dan gewoon bij de persoon in kwestie langs en handel daar alles af.


Uiteraard zijn er ook eerlijke handelaars, die kunnen zelfs voldoen aan een aantal kenmerken van hierboven. Andersom zijn er ook oplichters die dit lijstje goed hebben doorgenomen en moeilijk te ontmaskeren zijn. Onthoud in elk geval dat een oplichter vroeg of laat altijd door de mand valt en dat jij de eerste kunt zijn die dat ziet. Kijk dus uit met wie je handelt, ga vooraf alles na en kijk